Галерия - Фото

Военни психолози от цялата страна обменят опит във ВМА
Прочетена: 863 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) е домакин на тридневен семинар със специализираните звена и органи по психологично осигуряване от Министерство на отбраната, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъера на отбраната. Целта на събитието е анализ на съвременните предизвикателства пред психологичното осигуряване и предприемане на мерки за подобряване на взаимодействието и координацията между специализираните звена и органи на психологично осигуряване.

 

Хората отдавна са прозрели, че вашата роля е изключително важна, коментира полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, временно изпълняващият длъжността началник на ВМА при откриването на семинара.

 

Той сподели, че още при зараждането на идеята за тази среща е бил убеден в ползите от нея:

 

„В каквато и да е сфера на медицинската и немедицинската наука се изисква анализ на всички резултати, постигнати досега от методите, които вие използвате, от прийомите, с които работите, да се набележат мерки как да се подобри работата и да се споделят новите техники и новия опит. (…) Не е тайна, че това е абсолютен шлагер в НАТО – проблемите в психологията. Едно от основните неща, които се отчитат за боеготовността на воините – това е тяхната психологическа пригодност и тяхното психологическо състояние.

 

Той изтъкна, че именно на тях се пада особено отговорната работа да открият дискретните признаци на изпепеляване и боен стрес.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се