Галерия - Фото

ВМА обмисля обучения по „Първа помощ“ за начинаещи мотористи и извън София
Прочетена: 90 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) и най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” отново се обединиха в битката за спасяването на човешки животи. Сътрудничеството между болницата и любителите на високите скорости започна през миналата година, когато бяха проведени няколко съвместни инициативи и обучения за оказване на „Първа помощ” на пътя.

 

Безопасното шофиране, значимостта на екипировката, техническа изправност на мотоциклета бяха сред темите, засегнати при откриването на образователна програма на “Sofia Riders” за начинаещи и кандидат-мотористи.

 

Неизменна част от нея бяха и специалистите от ВМА с поредния си урок за „платинените 10 минути” – д-р Емил Кържин и главен експерт Ася Дишкова.

 

Началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски подчерта значимостта на подобен тип обучение, изтъквайки че често пъти мотористите стават свидетели на катастрофи и тяхната намеса в първите минути, до изчакване на специализираните медицински екипи, може да е решаваща. За целта обаче те трябва да имат съответните познания по „Първа помощ”. Поради тази причина курсовете, които се провеждат с активното съдействие на ВМА, ще продължат и занапред. Обмисля се подобни обучения да бъдат направени и в останалите градове в България, където ВМА има болници.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се