Галерия - Фото

Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството
Прочетена: 368 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза в аванс Международния ден на сестринството – 12 май. Тържественото събрание бе открито от заместник-началника на болницата полк. доц. Владимир Василев. Във връзка с празника служители на ВМА бяха наградени за дългогодишна дейност и заслуги в областта на здравните грижи.

 

Доц. Василев изказа признателност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за неуморния им всекидневен труд:

 

"Да се посветиш на милосърдието винаги е било нелека мисия – от времето на Флорънс Найтингейл до днес. Кураж, хладнокръвие, много знания и най-вече – сърце, се искат, за да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болка и да вдъхнеш надежда там, където са се настанили отчаянието и страхът. А вие, колеги, се раздавате за тази кауза неуморно и без да чакате похвала. Благодарността обаче я има – не само навръх вашия празник, а всеки ден. Има я и в очите на изцелените пациенти, и в погледа на лекарите, за които сте безценен съюзник в битката за живота. В операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните – без вашите професионализъм и отдаденост тази „война” е предварително загубена."

 

Теменужка Дякова, главна медицинска сестра на ВМА, добави:

 

"Бих искала в днешния ден да не използвам думи като най-добра и по-добра, а да използваме думата „благодаря”. Благодаря на всички вас за старанието, за професионализма, за търпението, за часовете, прекарани извън работно време в името на на нашите пациенти. И най-вече за вашия избор да сте част от ВМА. Благодаря на ръководството на ВМА за отношението към нас професионалистите по здравни грижи. Пожелавам ви по-често да чувате думата „благодаря”."

 

***

12 май е определен за Международен ден на сестринството, защото на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на модерното сестринство и основател на първото училище за медицински сестри.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се