Събития -

Пресконференция за старта на информационна кампания „Сърцето помни“

27.02.2020 - Четвъртък
12:00 - 13:00 ч.
Зала 10, Cinema City, мол „Парадайс“
гр. София

На 27.02.2020 г., четвъртък, от 12:00 ч. в зала 10 на  Cinema City в мол „Парадайс“ ще се проведе пресконференция по повод стартирането на информационна кампания „Сърцето помни“. Организатори са Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) и Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК).

 

В пресконференцията ще участват:

-    Доц. д-р Мария Токмакова д.м., председател на ДКБ
-    Доц. д-р Кирил Карамфилов, научен секретар на БДИК
-    Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България

 

По време на събитието ще бъде и официалната премиера на информационния видео клип „Сърцето помни“ в България. Той е отличен с редица международни награди, една от които е Бронзов Лъв на Международния фестивал на креативността в Кан през 2018 г. Клипът е предоставен безвъзмездно за целите на кампанията от „АстраЗенека“. Той е адаптиран на български и е озвучен от актьора Христо Мутафчиев.

 

Кампанията „Сърцето помни“ е насочена към пациентите, преживели миокарден инфаркт, и техните семейства. Според официалната статистика, той е причина за леталния край на 4 700 българи годишно.

 

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по отношение на миокардния инфаркт, последващите рискове пред, които са изправени пациентите и необходимостта да променят начина си на живот. Кампанията цели да засили и  ангажираността и мотивацията на близките на преживелите инфаркт също да обърнат внимание на здравословното си състояние.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се