Галерия - Фото

Пижамено парти при омбудсмана по повод Международния ден на децата с онкохематологични заболявания
Прочетена: 650 пъти
Снимки: Фейсбук и Омбудсман на Р България

Международният ден на децата с онкохематологични заболявания – 15 февруари, бе отбелязан с пижамено парти. Организатори са омбудсманът Мая Манолова, която бе и домакин на събитието, и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

„По принцип съм смел човек и ежедневно заставам срещу интереси за милиони, силните на деня и монополистите, но истински смели са именно децата с онкозаболявания, защото всеки ден те се борят с много по-силния противник в лицето на болестта, не се предават и продължават напред с увереност и усмивка. Възхищавам се от тях и техните родители, за мен е чест да бъда техен приятел“, каза Мая Манолова.

Специален гост на партито бе актьорът Ненчо Балабанов. Той зарадва децата с приказка, посветена на борбата им с болестта.

 

Седемгодишната Иванина Атанасова пък дари разкошната си коса за направата на перука за дете с онкозаболяване.

 

Лакомства и напитки за партито бяха осигурени от „Кауфланд България“, KFC, Сдружение „Маринела“, Жана Величкова – изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. А всяко дете получи и играчка от Българския Червен кръст. 

 

Целта на инициативата бе да се привлече вниманието на обществеността и отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак, като се наблегне и на факта, че по време на лечението им те прекарват дълго време по пижами в болничните стаи.

 

Видео от пижаменото парти можете да видите ТУК.

Коментари

август 2020

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се