Събития -

Отбелязват Световния ден за борба с диабета в Народното събрание

14.11.2019 - Четвъртък
11:30 - 14:00 ч.
Народно събрание
гр. София

На 14.11.2019 г., четвъртък, в Народното събрание ще бъде отбелязан Световния ден за борба с диабета. Той се провежда всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

 

Инициативата у нас се организира от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и ще се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание. В рамките на деня ще бъде измерена кръвната захар на народните представители, служителите и гостите на Народното събрание и ще се раздават информационни материали на тематични щандове.

 

Официалният старт на инициативата ще бъде даден от 11:30 часа във фоайето на Народното събрание (пл. Народно събрание 2).

 

На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се