Галерия - Фото

Операции на живо пред студенти и млади лекари
Прочетена: 364 пъти
Снимки: ВМА

Студенти и млади лекари имаха възможност да наблюдават операции на живо от операционните на Военномедицинска академия (ВМА) в рамките на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, организиран изцяло от студенти на Медицински университет – София.

 

Над 700 участници от повече от 60 страни взеха участие във форума, който се организира за 17-ти пореден път и е един от най-престижните в Европа.

 

Младите специалисти имаха възможност да наблюдават операции на живо от две от операционните на ВМА. На 11 май се проведе уъркшоп по артроскопска хирургията - студентите и младите лекари наблюдаваха метода и задаваха своите въпроси към оператора – доц. Владимир Русимов – ръководител на Клиника по ендоскопска травматология.

 

По същото време течеше и уъркшоп за ендоскопско лечение на уролитиаза. В рамките на форума участниците се запознаха със съвременни методи за лечение на уролитиаза - перкутанозна нефролитотрипсия и уретрореноскопия, както и да почерпят опит и да зададат своите въпроси към проф. Илия Салтиров, ръководител на Клиника „Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия”.

 

Това е поредният международен форум, в рамките на който специалисти от ВМА демонстрират на живо от операционните зали едни от най-съвременните методи за лечение на различни заболявания.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се