Галерия - Фото

Мотористи от Sofia Riders дариха кръв във ВМА
Прочетена: 338 пъти
Снимки: ВМА

Представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders подкрепиха кръводарителската акция на ВМА, организирана в Световния ден на кръводарителя – 14 юни. Тази година кампанията е под мотото „Помисли за другите. Дари кръв. Сподели живот”.

 

„На този ден трябва да благодарим на всички доброволни и безвъзмездни кръводарители, благодарение на които националната трансфузионна система успява да осигури болниците, респективно пациентите с кръв и кръвни биопродукти“, коментира началникът на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА полк. проф. Румен Попов.

 

„Често пъти даряваме в полза на някого. В групата на Sofia Riders редовно има призиви за кръводаряване в полза на някой пострадал моторист, роднина, близък и т.н.  Този път се опитваме да направим нещо в полза на всички, не за определен човек“, коментира от своя страна Георги Боянов, представител на  мотоорганизацията.

Това е поредната кампания за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване, организирана от ВМА. Извън днешната акция, всеки желаещ да кръводари, може да го направи всеки ден, от 08:00 до 17:00 часа.

Коментари

август 2020

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се