Новини - България

Местната власт: Подкрепяме всички инициативи за укрепване на здравето на софиянци
Прочетена: 139 пъти
На първата снимка - инж. Юлияна Качарова, зам.-кмет на столичния район "Оборище"; на втората - д-р Моника Чеуз от отдел "Здравеопазване" на Столична община и акад. проф. д-р Ивона Даскалова - председател на Българската диабетна асоциаци

"Подкрепяме всички инициативи, които са насочени към укрепване на здравето и повишаване на стандарта на живот на хората".

 

Това сподели пред Redmedia зам.-кметът на столичния район "Оборище" инж. Юлияна Качарова по време на акцията на Българската диабетна асоциация пред столичната Универститетска болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" в рамките на инициативата "Заедно за превенция на диабета". По нейните думи целият екип на района полага усилия столичани, които живеят в него да се чувстват като в своя собствен чист и подреден дом.

 

"Съдействаме активно на всички, които имат идеи и искат да допренесат за по-здрава и приветлива среда на хората и най-вече на децата в района", каза още Юлияна Качарова.

 

В допълнение тя уточни, че със съвместните усилия на района, дарители и спонсори е била реновирана детска площадка в градинското пространство около църквата "Света Параскева", обезопасена е била и детската площадка в градинка "Кюлуците". Подемат се и инициативи за здравна профилактика и на училищно ниво, като най-добри резлутати са постигнати в гимназиите с преподаване на английски и испански език, допълни още тя.

 

"Тук сме, за да подкрепим иницитивата на Българската диабетна асоциация и в същото време да си сверим часовника за това къде сме стигнали в превенцията ние и в каква посока трябва да вървим, за да постигнем още", каза пред Redmedia д-р Моника Чеуз от отдел "Здравеопазване" на Столична община.

 

Тя допълни, че и занапред общината ще подкрепя всички инициативи на асоциацията, както и на други неправителствени организации от здравния сектор. 

 

Невена ПОПОВА

Коментари

август 2020

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се