Събития -

Кръгла маса на тема: "Заедно можем да победим диабета"

06.11.2019 - Сряда
14:30 - 16:00 ч.
Народно събрание
гр. София

На 06.11.2019 г., сряда, от 14:30 ч., в зала Изток на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема: "Заедно можем да победим диабета". Форумът се организира от  Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и под патронажа на Комисията по здравеопазването.

 

На кръглата маса ще бъдат представени актуални данни за диабета в България и Европа и ще бъдат обсъдени политиките за подобряване на резултатите от контрола и решението на диабета. Ще бъде споделен и опитът на водещи организации в сферата като Международната диабетна федерация и Европейския диабетен форум.

 

Във форума ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание, проф. Сена Карадениз, председател на Международната диабетна федерация за Европа, проф. Джон Нолан, директор на Европейския диабетен форум, проф. Сабина Захариева, главен координатор на Експертния съвет по ендокринология към МЗ, проф. Цветалина Танкова, началник на Клиниката по диабетология в УСБАЛЕ „Академик Иван Пенчев“, проф. Здравко Каменов, началник на Клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Александровска“ и доц. Зорница Миткова, гл. асистент в Катедра „Организация и икономика на фармацията“ в МУ-София.

 

На събитието са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се