Галерия - Фото

Къде са буквите? Кампания в подкрепа на кръводаряването
Прочетена: 341 пъти

Светът не може без три букви. Но азбуката може.

 

Доказва го международна кампания, в чиято основа са буквите, от които се образуват кръвните групи – А, В и О. Без тях човечеството просто няма да съществува, но четенето и смисълът в думите ще си останат същите. Затова е по-добре да липсват в азбуката, отколкото в кръвните центрове, е основната идея на инициативата.

 

В знак на подкрепа световни гиганти като Google, McDonalds, Microsoft и Tesco  премахват трите букви от своите лога, а странните на пръв поглед надписи се появяват дори в новинарските емисии на някои телевизии. В инициативата се включват също държавни институции, благотворителни организации и дори граждани с профилите си във Фейсбук.

 

Кампанията с хаштаг #MissingType е организирана от британската компания NHS Blood and Transplant, която обслужва националната здравна служба на страната и осигурява кръв за английските болници. Основната й цел е да повиши информираността за кръводаряването в британската Седмица на кръводаряването, но инициативата бързо напуска границите на страната.

 

Провежда се от 16-ти до 21-ви август в 21 държави и обединява 25 кръвни служби от присъединилите се държави, включително от САЩ, Австралия, Сингапур, Южна Африка, Ирландия и Канада.

 

Официалното видео на кампанията можете да гледате ТУК.

Коментари

август 2020

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се